Aliağa Belediyesi
Aliağa’da Hayatı Yaşa !
08 Eylül 2024 Pazar
Hava Durumu
24 ° Dağınık Bulutlar
Damızlık Koyun Üretim Merkezi’nde Sayı Artıyor
24 Temmuz 2024

Damızlık Koyun Üretim Merkezi’nde Sayı Gün Geçtikçe Artıyor

Aliağa Belediyesi Damızlık Koyun Üretim Merkezi Bölge Ekonomisine Değer Katmaya Hazırlanıyor

‘Damızlık Koyun Üretim Merkezi’nde Koyun Sayı 315’ten 500’e yükseldi

Aliağa Belediyesi’nin bölgede hayvancılığı desteklemek amacıyla projelendirerek geçtiğimiz yıl faaliyete geçirdiği Damızlık Koyun Üretim Merkezi’nde küçükbaş sayısı gün geçtikçe artıyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığı, İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Aliağa Belediyesi iş birliğinde Aliağa’nın Çoraklar Mahallesi’nde projelendirilen "Damızlık Koyun Üretim Merkezi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 2023 yılında 100 merinos cinsi koyun, 10 merinos cinsi koç, 95 kıvırcık cinsi koyun, 10 kıvırcık cinsi koç ve 100 merinos cinsi kuzu varlığı olmak üzere toplam 315 koyun varlığı ile faaliyetlerine başlayan Damızlık Koyun Üretim Merkezi’nde kış aylarında yapılan doğumlar ile sayı 500’e yükseldi. Aliağa İlçe Tarım Müdürlüğü Temmuz ayında yaptığı çalışmalarla, bu yıl içerisinde doğan kuzulardan damızlık özelliği taşıyan dişi ve erkeklerde seleksiyon işlemlerini de tamamladı. Yılsonuna kadar 500 adet kuzunun daha doğması tahmin edilirken toplam sayının bine kadar yükselmesi bekleniyor. İlk dağıtımların ise 2025 yılı içerisinde yapılması planlanıyor. 

Aliağa Belediyesi’nin tarım ve hayvancılığı desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Damızlık Koyun Üretim Merkezi uzun vadede Türkiye genelindeki damızlık koyun ihtiyacını da karşılayacak. Tesis, küçükbaş hayvan üretiminde verim ve kaliteyi artıracak, bölgedeki koyun ırkının iyileştirilmesine ve hayvancılığın teşvik edilmesine de katkı sağlaması amaçlanıyor.

“Damızlık Koyun Üretim Merkezi” Küçükbaş Hayvan Üretimini ve Kalitesini Artırmayı Hedefliyor

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın bölgedeki yetiştiricilerin ekonomik olarak desteklenmesi amacıyla hayata geçirdiği projelerden en önemlisi olan Damızlık Koyun Üretim Merkezi’ ile bölgedeki küçükbaş hayvan üretiminin ve kalitesinin artırılması hedefleniyor. Aliağa Belediyesi’nin Türkiye’deki birçok belediyeye örnek teşkil edebilecek niteliklere sahip olan tesiste merinos ve kıvırcık olmak üzere iki cins bulunuyor. Bu tesis sayesinde sadece Aliağa’daki üreticilere değil aynı zamanda bölgedeki üreticilere de saf ırk koyunları kazandırılması, bununla birlikte de bölgede küçükbaş hayvan üretiminin ve kalitesinin artırılması hedefleniyor. Aliağa’da yaklaşık 40 bin civarında olan küçükbaş hayvan sayısının beş yıl içerisinde 80 bine kadar çıkarılması hedefleniyor.   
 

Diğer Haberler
Muğla Yamaç Paraşütü
03/x Fotoğraf
Lüfen indirmek istediğiniz çerçeve modelini seçiniz
Paylaş
E-Posta Adresi Giriniz