Aliağa Belediyesi
Aliağa’da Hayatı Yaşa !
12 Ocak 2025 Pazar
Hava Durumu
14 °
Aliağa Belediyesi’nden Tarımsal Kalkınmaya Destek
14 Mayıs 2020

Aliağa Kadın Girişimi Üretim Ve İşletme Kooperatifi ve Aliağa Belediyesi, atalık tohum ile tarladan sofraya sağlıklı ürünler üretiyor.

Küresel Koronavirüs salgını dünyada tarımsal üretimin önemini yeniden hatırlattı. Küresel ısınma, iklim değişiklikleri ve son yıllarda küresel ölçekte yaşanan virüs salgınlarında tarladan sofraya uzanan zincirin her bir halkasını daha da sağlamlaştırmak büyük önem taşıyor.

İzmir’in en verimli ve bereketli topraklarına sahip yerlerden olan Aliağamızda tarımın yeniden canlandırılması için Aliağa Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalarda sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Belediyemiz tarafından son yıllarda tarımsal kalkınma, köylerin canlandırılması, atalık tohumların yaşatılması, tarımın yeniden cazip bir üretim alanına dönüştürülmesi amacıyla sürdürülen projeler virüs sürecinde daha çok anlam kazandı.

8 BİN SEBZE FİDESİ TOPRAKLA BULUŞTU

Aliağa Belediyesi ilk olarak geçtiğimiz yıl Çaltılıdere Mahallesi sınırları içinde büyük bir alanda Aliağa Fidanlığı-Tarımsal Üretim Ve Araştırma Tesisini kurdu. Kadınların tarımsal faaliyetlere yönelmesi amacıyla Aliağa Kadın Girişimi Üretim Ve İşletme Kooperatifiyle işbirliğinde 27 bin m2lik alanda sebze üretimi başladı. Aliağa köylerinde atalık tohumları araştıran ve bu konuda bir envanter oluşturma çalışmalarını sürdüren Aliağa Belediyesi ekipleri, geçtiğimiz hafta Kooperatif ile birlikte 2 bin adedi atalık ve yerli olmak üzere 3 bin adet domates ve biber fidesi dikimi gerçekleştirdi. Bu hafta da 5 bin adet atalık tohumdan üretilen kavun, karpuz, salatalık, biber, patlıcan fideleri toprakla buluşturuldu.

500 MEYVE FİDANI DA DİKİLDİ

Tamamen organik üretimin yapıldığı arazinin bir bölümüne belediye ekiplerince daha önce 6-8 yaşları arasında 40 adet armut, 37 adet şeftali, 45 adet ayva, 20 adet badem, 55 adet kiraz, 68 adet erik, 40 adet vişne, 50 adet kayısı, 55 adet elma, 30 adet incir ve 60 adet dut olmak üzere toplam 500 adet meyve ağacı dikildi.

Aliağa Belediye başkanı Serkan Acar’ın büyük önem verdiği atalık tohum ile doğal ve yerli ürünlerin üretimi konusunda çalışmalar devam ederken Aliağalı kadın çiftçiler ile başlatılan doğal tarım faaliyetleri ilk ürünlerini verdi. Ürünler ilaçlama yapılmadan tamamen doğal yollarla yetiştirildi. Proje, kadınların sosyal hayata katılımını ve istihdamını desteklerken bir yandan da Aliağa halkına sağlıklı ve organik ürünler sunacak.

Diğer Haberler
Muğla Yamaç Paraşütü
03/x Fotoğraf
Lüfen indirmek istediğiniz çerçeve modelini seçiniz
Paylaş
E-Posta Adresi Giriniz